Rólam

Szalay Katalin vagyok, a Katautak.hu megálmodója, szenvedélyes utazó, közgazdász, emellett feleség és két nagyszerű kisfiú anyukája.

A Katautak.hu létrehozásával régi álmomat váltom valóra: szeretnék szembe menni a mai kor trendjével és kilépve a tévé, számítógép és mobiltelefon bűvös háromszögéből szeretném az általam is képviselt aktív életformát, az aktív nyaralást és a természetjárást népszerűsíteni, alternatívát kínálva ezzel az embereknek, a családoknak szabadidejük tartalmas eltöltésére. Szívesen segítek azoknak, akik tartalmas, személyre szabott utazásra vágynak. Élethelyzetemből és tapasztalataimból adódóan különösen kisgyermekes családoknak  tudok kézzelfogható segítséget nyújtani abban, hogy akár a hétköznapokban, vagy a hétvégi pihenők alkalmával, akár szabadság, nyaralás idején lépjenek ki a megszokott keretek vagy a négy fal közül és vágjanak neki a kalandoknak!

Mindenkit arra biztatok, merjen belevágni!

Szeretném az embereket megismertetni azzal a lehetőséggel, hogy az ipari méreteket öltött turizmuson túl is van élet, hogy léteznek a katalógusok kínálta lehetőségeken túl is megoldások arra, hogy a család együtt nyaraljon. Mindezt úgy, hogy az útiterv és a programok összeállítása az utazni vágyók, a családok saját igényei szerint történik, figyelembe véve személyes igényeiket, lehetőségeiket, érdeklődési körüket, álmaikat, vágyaikat, elvárásaikat. És segíteni őket abban, hogy mindezt az anyagi lehetőségeikkel összehangolva megvalósítsák.

Két évtizede utazok rendszeresen külföldre, ebből az első néhány évben még utazási irodák által szervezett utazásokra fizettem be. Nem mondom, hogy bármelyik utazás kimondottan rosszul sikerült volna, de mindegyikből hiányzott valami. Futószalagszerűnek éreztem az egészet, kezdve a „turnusoktól” a csoportos megmozdulásokig (=fakultatív programok) vadidegenekkel, a turistáktól hemzsegő tengerpartokon át a tömegekkel zsúfolt látnivalókig.

Mindezt megelégelve a saját kezembe vettem a sorsomat és az utazásaimat. És milyen jól tettem! Egy új világ nyílt meg előttem! Egy újfajta életérzés részese lettem!

Saját bőrömön tapasztaltam meg, mi a különbség az egy kaptafára készült tucatutazás és egy, a személyes igényeimet, érdeklődésemet messzemenőkig figyelembe vevő, gondosan összeállított útiterv között. Mikor az indulás és érkezés időpontját szabadon határozom meg, mikor a sok utánajárásnak, utána olvasásnak köszönhetően a rendelkezésemre álló értékes szabadnapjaimat a számomra legérdekesebb látnivalókkal, programokkal, élményekkel tűzdelem tele. A különbség leírhatatlan. Kellemes mellékhatásként az ilyen típusú utazásnak, hogy a saját magam szervezte utak rendre kevesebb pénzbe kerülnek, mint az irodák kínálta, távolról sem olyan tartalmas utazásai.

Hat éve már a gyerekeink is minden úton a társaink. A nagyobb alig volt pár hetes, mikor először magunkra csatoltuk és felkerekedtünk, hogy közösen járjunk végére a világnak. Időközben született testvére is „erre a sorsra jutott”. Koptatták már a Magas-Tátra ösvényeit, Erdély hegyeit, Szlovénia vadregényes
vidékeit és még sorolhatnám hosszan a szebbnél-szebb célpontokat. Gyerekeim az anyatejjel szívták magukba az utazás szeretetét és remélem, ez a fajta szabadság végigkíséri őket az életük során.