Ti mondtátok..

“Emlékszem arra gondoltam, milyen szerencsés vagyok, hogy mindezt láttam, és emlékszem, hogy úgy éreztem, ez is az otthon része, amit mindenkinek látnia kell.”

Nagy Diána – az erdélyi Korondról és a Székelyföldről

 

„Katának köszönhetem az első patak túrámat. Az élményt, amikor minden emberlakta településtől legalább egy órányira, a Bihar szívében birkanyáj kolompolására ébredtem. Ő mutatta meg a hihetetlen tisztaságú hegyi patakokat Szlovénia mesés szurdokaiban és ő volt az is, aki csodás magyarországi tanösvényeket, szépséges erdei utakat fedezett fel a kedvünkért és a maga örömére.

Vele toltunk traktorokat is megakasztó sárban babakocsit a Márta ösvényein és vele rémüldöztünk, nevettünk, mikor a férjem – hátán az alig egyévesemmel – derékig eltűnt a Tátra hóval borított törpe fenyői közt júniusban.

Neki köszönhetek számos olyan pillanatot, amit nem lehet megszámolni, polcra tenni, dobozba zárni, de mégis felfoghatatlan gazdagság és elvehetetlen érték a számomra.

Nevetés, varázslat, boldogság, a lenyűgöző természet titkai…..

Kata azért jó a túraszervezésben, mert ez számára nem munka, hanem szerelem. És én végtelenül hálás vagyok érte, hogy családommal együtt részesülünk ennek a szerelemnek a gyümölcseiből.

Köszönöm Kata!

 

Lupkovics Edit
Vecsés”